"Лукойл Нефтохим" ще чисти замърсени почви

"Лукойл Нефтохим Бургас" обяви ограничена процедура за изграждане на полигон и възстановяване на замърсените с нефтопродукти почви на територията на oсновна площадка на дружеството. За участие в поръчката нефтохимът ще покани до петима кандидати, които дружеството прецени, че са подходящи за изпълнители. При ограничената процедура оферти могат да подадат само кандидати, които са получили покана от възложителя след предварителен подбор.

Обект на поръчката е изграждането на полигон с обща площ 12 декара, на който ще се извършват възстановителни дейности на замърсените почви, включващи временно депониране и микробиологично разлагане на петрол и петролни продукти в замърсените почви (т.нар. биоремедиация).

Желаещите могат да купят документи за участие до 15 декември при цена 300 лв. Срокът за подаването на офертите за участие в предварителния подбор е 21 ноември. Предвижданата дата за изпращане на покани за представяне на оферти в ограничената процедура е 28 ноември. Офертите ще бъдат отворени на 11 януари в 10.00 ч. Гаранцията за участие в поръчката е 10 хил. лв.


Договорът с избраната за изпълнител компания ще бъде за срок от 24 месеца. Предвижда се контрактът да изтече на 31 март 2008 г.

Плащанията от възложителя ще стават чрез аванс до 30% от договорената цена, платим срещу банковата гаранция. Отделно ще се извършват периодични плащания. Водещ критерий в крайното класиране ще бъде икономически най-изгодната оферта при показатели, посочени в документацията за участие.

Процедурата е обявена въз основа на решение от 14 октомври на председателя на управителния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас". Подготовката на процедурата и изпълнението на обекта се извършва в съответствие с изготвения и приет от Междуведомствения експертен екологичен съвет на екологичното министерство работен проект.

----------------------

Резултатите от ограничената процедура на "Лукойл Нефтохим" за закриване на депо за отпадъци в Долно Езерово все още не са ясни. Крайният срок за подаване на оферти към нефтохима беше удължен до 20 юли.

Процедурата беше обявена в съответствие с изискванията на Наредба 8 от 2004 г. на Министерството на околната среда и водите и предвижда дейностите по планировка, вентилация, хидротехнически съоръжения, пътни връзки, рекултивация и др. Депото е с площ около 110 дка.

"Лукойл Нефтохим" избра "Пътинвестинженеринг" АД - София, за консултантска фирма за упражняване на строителен надзор и изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционните проекти от Програмата за отстраняване на стари екологични щети за депото в Долно Езерово. Сумата на поръчката е 27 485 лв. без ДДС.

Публичното дружество избра и изпълнител за изпомпване на съществуващите течни утайки и други отпадъци от лагуните на пристанищен терминал. Това е "Карина 91" ЕООД - Варна.

Същата компания ще изпълни и втората част от поръчката - изчерпване на не по-малко от 60 хил. куб.м утайки и шлам от шламово поле на първо окислително езеро. Общата стойност на договора е 9 126 315 лв. без ДДС.

При изпълнение на договора ще участват и подизпълнители за част от поръчката на стойност 350 хил. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK