Трима нови шефове влязоха в "Информационно обслужване" АД

Надзорният съвет на "Информационно обслужване" АД смени трима членове от състава на управителния съвет (УС) на дружеството, съобщи за "Дневник" източник, пожелал анонимност. Освен досегашния изпълнителен директор Александър Витанов постовете си освобождават Тенчо Попов, бивш главен секретар на Министерството на финансите, и Павел Езекиев, директор на Българската агенция за инвестиции. Новите трима в състава на управителното тяло са Цветан Гелев, Николай Малезанов и Трифон Трифонов. Мястото на Витанов заема Цветан Гелев, а Малезанов е избран за председател на борда. Постовете си в УС запазват Добрин Пинджуров и Тодор Диманов. Регистрацията на решението в Софийския градски съд за промените в управителния съвет е с дата 28 октомври 2005 г. Промени в състава на надзорния съвет няма.

Витанов, който е назначен за изпълнителен директор през август 2004 г., обясни пред “Дневник”,че освобождаването му няма връзка с тиражираната информация, че бил изнесъл изборни данни по време на първия тур на кметските избори. “От гледна точка на датите тази информация не е измислена както трябва”, заяви той. Той не знае мотивите за смяната му, но предполага, че визията му за развитието на дружеството не съвпада с тази на надзорния съвет. Витанов заяви, че не е имал пълномощия да следи и ръководи процедурата по избор на външно мениджърско дружество, която обяви преди няколко месеца “Информационно обслужване” и която беше прекратена. Той не потвърди, но и не отрече информацията, че щял да остане на работа в системата на “Информационно обслужване”.

Цветан Гелев е бивш изпълнителен директор на компанията от ноември 2001 г. до декември 2003 г. Преди това директор е бил Мирчо Марчев, който ръководи дружеството само осем месеца. Николай Малезанов е бивш технически директор на БТК. Трифон Трифонов е едновременно управител на сливенския клон на "Информационно обслужване" и директор на цялата клонова мрежа на дружеството. Компанията е 99% държавна собственост и неин принципал е Министерството на финансите. Тя има структури в 26 града на страната и близо 1000 служители.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK