Мобилните оператори ще премахват незаконните станции

"БТК мобайл", "Глобул" и "Мобилтел" ще премахнат незаконното поставените базови станции, сочи справка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Според нея 12 акта за премахване има "БТК мобайл" от общо проверените 67 станции. "Мобилтел" има 121 проверени съоръжения, от които само три във Враца ще бъдат премахнати. Само една незаконна станция от общо 119 проверени има "Глобул". Най-много - пет незаконни станции, има "БТК мобайл" във Варна.

Проверката на станциите на трите оператора започна през миналата седмица и беше подкрепена от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), която поиска равнопоставеност при проверката на трите оператора. Окончателният доклад на ДНСК за проверките ще бъде огласен в понеделник.

Все още не сме получили писмо от ДНСК, но ще се съобразим с препоръките, коментираха от "БТК мобайл". Според Закона за устройство на територията операторите имат право да оспорят актовете на дирекцията.

Инспекторите са издали 38 акта на "БТК мобайл" със забрана за ползване на станции, 60 на "Глобул" и 75 на "Мобилтел", сочи още справката. Най-много актове за забрана за ползване на станциите на "БТК мобайл" са съставени в Пловдив, Враца и Ямбол, показват още данните от справката на строителните инспектори. "Мобилтел" има забрана да използва най-много станции в Стара Загора и Хасково.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK