Турската ISTON ще подменя настилката на пешеходната зона в Пазарджик

Турската фирма ISTON е предложила безплатно да изработи проект за основен ремонт на настилката на пешеходната зона в центъра на Пазарджик, ако общината подпише договор за закупуването на необходимите материали.

Компанията е една от големите турски производители на плочки, павета, пейки за градската архитектурна част, кашпи, цветарници, беседки и павилиони. Годишният оборот на фирмата е 130 милиона долара, обясни кметът на Пазарджик Иван Евстатиев след завръщането си от Истанбул, където е имал среща с ръководството на ISTON. Той беше в турската столица, за да подпише протокол за сътрудничество с район Умрание.

ISTON е общинско дружество, собственост на главното кметство в турската столица. В момента турската фирма ремонтира Централния площад в Пловдив. При завършването на този обекта през декември специалисти от ISTON ще посетят Пазарджик, за да съберат необходимата информация, изискванията на общинското ръководство и нужната документация за разработването на проекта.


Централната пешеходна част на Пазарджик не е ремонтирана от близо 20 години. Голяма част от изпочупените плочки са запълнени с цимент или асфалт.

Освен плочки и декоративни елементи за пешеходната зона от турската фирма може да бъдат закупени и павилиони, които според кмета на Пазарджик ще се монтират на Градския пазар и ще подменят част от амортизираните сергии.

На 17 ноември община Пазарджик обяви процедура на договаряне с покана за допълнително възникнали работи по текущ ремонт на улици и пътища в района. За участие в поръчката кметът Иван Евстатитев покани местното дружество "Пътстрой" ООД. Тази фирма беше избрана за изпълнител по основния договор за текущ ремонт на уличната мрежа в града, както и на общинска пътна мрежа в общината и участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на Пазарджик и улици в кметствата. Договорът беше подписан в края на април, но в регистъра на обществените поръчки не е посочена сумата му.

------------------------------

Община Велинград възложи на "Пътстрой - пътища" ООД - Пловдив поръчка за възстановителни работи по пътя Велинград - Кемера - Абланица - Магерово - Цветино - Горно дъбево на стойност 4 035 906.16 лв. без ДДС. Позовавайки се на спешната нужда от възстановяване на последиците от интензивните валежи през август тази година, общината избра процедура на договаряне без обявление. За участие тя покани освен компанията победител още четири фирми - "Пътно поддържане" ООД - Пловдив, "Пътно поддържане" ООД - Карлово, "ДС Билд" ООД - Пазарджик и "Технострой" ООД - Пазарджик.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK