Шефът на "Алианц" получи приза "Буров"

Изпълнителният директор на "Алианц България холдинг" Димитър Желев е тазгодишният носител на приза за финансово управление на фондация "Атанас Буров". Наградата беше връчена вчера от министъра на финансите Пламен Орешарски. От фондацията обясниха, че Желев получава наградата за създаването и управлението на финансова група с трайно и значимо присъствие в българския финансов сектор.

Към настоящия момент Желев заема няколко длъжности: зам.-председател на главен изпълнителен директор на "Алианц България холдинг", председател на управата на ТБ "Алианц България", председател и изпълнителен директор на Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество "Алианц България", член на борда на застрахователно дружество "Алианц България Живот", член на надзорния съвет на ПОД "Алианц България", член на надзорния съвет на Булбанк и др.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев пък отличи с приза за индустриално управление Константин Петров - изпълнителен директор на "Орбител". Наградата се дава за внедряване на високите технологии в българския телекомуникационен и информационен сектор.

"Под ръководството на Константин Петров "Орбител" заема лидерската позиция на пазара на интернет и VoIP и продължава успешно своето развитие като телекомуникационен оператор от ново поколение след лицензирането на компанията през 2003 г.", обясниха избора си от фондацията. "Орбител" е привлякъл и първия чуждестранен инвеститор в българския ИТ сектор - през 1999 г. като акционер в дружеството влиза ЕБВР.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK