Бивш министър става финансов директор на "Мобилтел"

Бившият министър на транспорта и съобщенията Пламен Петров е новият главен финансов директор на "Мобилтел", съобщиха от компанията. Той ще заеме тази длъжност от януари 2006 г. и сменя на този пост Марк Екхаут, който пък става главен изпълнителен директор на сръбската компания "Мобтел".

След промените в кабинета на Симеон Сакскобургготски Пламен Петров първоначално беше премиерски съветник, а след това работеше като вицепрезидент на Черноморската банка за развитие и сътрудничество. При смяната на Петров с Николай Василев на поста министър на транспорта и съобщенията тогавашният премиер Сакскобургготски не огласи причините за отстраняването му.

В публичното пространство като причина за рокадата се сочеше забавянето на финализирането на сделката за БТК с "Вива венчърс" и разпределението на дивидента за 2003 г. в полза на купувача. От "Мобилтел" изтъкват, че като транспортен министър Пламен Петров създаде "България ер" след фалита на "Балкан" и е продал Варненската корабостроителница.

Пламен Петров има магистърска степен по международен мениджмънт по програмата за следдипломна квалификация по международен мениджмънт от университета Thunderbird в САЩ. Заместникът на Пламен Петров Николай Николов напусна министерството и стана изпълнителен директор на "Мобилтел". Николов запази поста си и след като операторът стана собственост на "Телеком Аустрия".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK