"Петрол" предлага за съвместен бизнес недвижими имоти

"Петрол" АД предлага на пазара общо 26 свои обекта, заявиха от компанията. Сред имотите са три административни сгради, девет почивни бази, три мотела, пет апартамента, пет парцела и кафене в Берковица.

Като бивше държавно предприятие "Петрол" притежава много имоти. От няколко години вече се изпълнява програма за преструктуриране на компанията.

Решението за гъвкава реализация на имотите е част от тази програма и цели оптимизиране на активите на петролното дружество.


Идеята ни е да дадем на потенциалните кандидати възможност за участие в партньорски програми, съвместни форми на управление и други гъвкави схеми за инвестиции и сътрудничество, обясниха от "Петрол". Затова за имотите не е посочено дали ще бъдат продавани, или си предлагат под наем, тъй като в зависимост от условията и нуждите на контрагентите могат да се постигнат най-подходящите начини за реализация на обектите, допълниха от петролната компания.

Предвиждат се варианти и двете страни да направят инвестиции в имотите. Видът и начините за партньорство ще бъдат постигнати чрез преки преговори между "Петрол" и кандидатите.

Сред обявените за договаряне имоти са административни сгради в Пловдив, Плевен и Стара Загора. Топофертите са за имотите в Пловдив и Плевен.

Почивните бази на компанията, също предложени за схеми на партньорство, са в Пампорово, Предела, Черни Вит, Карандила, Шкорпиловци, Писанец, Ахелой, Несебър и Батак. Базата в Пампорово е с площ 5234 кв.м, от които 170 кв.м е застроената площ. Самата почивна станция е с разгъната застроена площ от 510 кв.м.

Сградата е реконструирана през 2002 г. Базите на Предела, Карандила и Черни Вит също са атрактивни.

За мотелите "Изток" в София, "Ихтиман" в Ихтиман и "България" в Русе също ще се търсят варианти за реализация.

Апартаментите, които предлага "Петрол", са в градовете Русе и Враца, Смолян, Правец, Златица. Петте парцела са в с. Вонеща вода, в Хисар, в Константиново, в Плевен и в Несебър.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK