Подизпълнители на "Линднер" ще строят пътя до "Бизнес парк София"

Единствено подизпълнители на инвеститорите в "Бизнес парк София", избрани по Закона за обществените поръчки, ще могат да изграждат елементите по техническата инфраструктура на "Бизнес парк София". Това ще бъде вписано в анекс към договора между германския инвеститор "Линднер" и Министерския съвет.

Правителството в четвъртък упълномощи министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров да сключи анекса. Това изискване беше и едно от условията, които постави Комисията да защита на конкуренцията през октомври, за да разреши на "Линднер" да ползва държавно финансиране за изграждането на инфраструктурата около обекта в София. Компанията има право на държавна подкрепа за изграждането на пътя около обекта като инвеститор първи клас.

За тази година парите за инфраструктура са 3.9 млн. лв., а за 2006 г. сумата на държавното финансиране е 9.7 млн. лв.


В решението на правителството обаче не се уточнява коя от институциите, страни по договора с "Линднер", ще възложи изпълнението на обществената поръчка - Министерския съвет, Министерството на икономиката и енергетиката или Българската агенция за инвестиции.

Това ще стане ясно при подписването на анекса от министър Овчаров.

КЗК постанови, че няма държавна помощ, ако пътят и ВиК мрежата останат публична собственост и се ползват при еднакви условия от "Линднер" и от всички потребители в района. Комисията задължи страните по договора да го изменят в тримесечен срок.

Другото условие на КЗК беше Столичната община и "Софийска вода" да анексират контракта си, за да отразят създаването на новите ВиК съоръжения, така че "Софийска вода" да не се облагодетелства.

Договорът между България и "Бизнес парк София" и "Линднер" АД беше подписан през юли тази година.

В инвестиционната програма за технологичния парк се предвижда през следващите три години да бъдат вложени над 163 млн. лв. Проектът включва изграждането на модерен бизнес комплекс при кръстовището на Околовръстното шосе с бул. "Ал. Малинов". Общата площ на парка е 220 000 кв.м.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK