"Линднер" покани девет компании за подизпълнители на път

"Бизнес парк София" обяви процедура на договаряне без обявление за строеж на пътната част от инфраструктурата към парка. Инвеститорът "Линднер" покани за участие девет компании. Това са софийските дружества "Мостстрой" АД, "Мостремонт 97" ООД, "Инжстрой" АД, "Мостинженеринг" ООД, "ГБС инфраструктурно строителство" АД, "Пътстрой - 92" АД, "Трафикинженеринг" ООД, както и кюстендилското "Гранит 97" АД и "Пътища" АД - Пловдив. Обявлението за обществена поръчка и конкурсната програма за участие в процедурата са одобрени управителя на парка Росен Плевнелиев. Мотивите за избора на процедура на договаряне без обявление по ЗОП е нуждата от спешно усвояване на средствата, отпуснати от държавата за изграждане на пътя до бизнес парка, за тази финансова година.

От компанията инвеститор "Линднер" заявиха, че до края на годината ще бъде избран един или няколко подизпълнители. След като изтече срокът за подаване на заявления, комисията на възложителя ще разгледа офертите и ще реши кой кандидат или кандидати са най-подходящи. "За нас качеството и срокът на изпълнение са най-важни", казаха от "Линднер". Според инвеститора втората поръчка, която ще бъде обявена догодина, ще е за комуникациите като например ВиК мрежи и др.

Условието само подизпълнители на инвеститора, избрани по Закона за обществените поръчки, да изграждат инфраструктурата беше вписано в анекс към договора между "Линднер" и Министерския съвет. На 1 декември правителството упълномощи министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров да сключи анекса.


Това изискване беше и едно от условията, които постави Комисията да защита на конкуренцията през октомври, за да разреши на "Линднер" да ползва държавно финансиране за изграждането на инфраструктурата около обекта в София. Компанията има право на държавна подкрепа за изграждането на пътя около обекта като инвеститор първи клас. За тази година парите за инфраструктура са 3.9 млн. лв., а за 2006 г. сумата на държавното финансиране е 9.7 млн. лв.

КЗК постанови, че няма държавна помощ, ако пътят и ВиК мрежата останат публична собственост и се ползват при еднакви условия от "Линднер" и от всички потребители в района. Комисията задължи страните по договора да го изменят в тримесечен срок.

-----------

Обект на поръчката е изграждане и рехабилитация на елементи от пътната част на техническата инфраструктура, обособени в пет самостоятелни лота:

- Лот 1 - изграждане на три улици - ул. "Север-юг", ул. "Вилна зона" и ул. "Изток-запад" (частично)

- Лот 2 - изграждане на три нови елементи от пътен възел "Бул. Ал. Малинов" - Околовръстен път - локално платно на директна връзка W, директна връзка W и "южно локално платно и временна връзка (частично)

- Лот 3 - изграждане и/или рехабилитация на елементи от пътен възел "Бул. Ал. Малинов" - Околовръстен път, включващо изграждане на директна връзка 1 между северно локално платно и Околовръстен път, рехабилитация и доизграждане на директна връзка 3 между кръстовище с ул. "Д-р Москов" и източен пътен възел и доизграждане и рехабилитация на подход от жк "Младост" (частично)

- Лот 4 - рехабилитация на елементи от пътен възел "Бул. Ал. Малинов" - Околовръстен път - рехабилитация на едно пътно платно на Околовръстен път от кръстовището с "Бистришко шосе" до разклонение за жк "Младост" 4 и 5

- Лот 5 - изграждане на елементи от пътен възел "Бул. Ал. Малинов" - Околовръстен път - изграждане на източен пътен надлез.

Ключови думи към статията:

Още от Компании

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK