В Русе се готви концесия на плувен комплекс “Дунав”

Кметът на Русе Божидар Йотов предложи да започне процедура за предоставяне на концесия на плувен комплекс “Дунав”. Предложението ще бъде разгледано на редовното заседание на местния общински съвет на 22 декември.

В администрацията на Русе е постъпило предложение от Филипо Антонио Фурнари, управител на ЕТ “Филипо Фурнари”, за откриване на процедура за предоставяне на концесия на открит басейн “Дунав”. Плувното съоръжение е съставна част от спортен комплекс “Дунав” в жк "Родина". С решение на общинския съвет от 1999 г. имотът е обявен за публична общинска собственост. Басейнът е изграден през 1982 г. и е от типа “малък олимпийски”, с размери 12.5/25 м при дълбочина от 155 до 195 см. Изграден е от стоманобетон. Според информацията на кмета в момента съоръжението не е в добро състояние, по него има множество пукнатини, през които водата изтича.

Битовата сграда към басейна е едноетажна постройка със стоманобетонни носещи стени. В нея са разположени помещения за обслужване на плувния басейн - каси, съблекални, гардероб, тоалетни, лекарски кабинет. Басейнът с битовата сграда и районът около тях са разположени върху терен от 1.6 дка. Обектът на този етап е предоставен под наем на ЕТ “Филипо Фурнари” с договор от юни тази година. Срокът на контракта е до сключване на договор за отдаване обекта на концесия, но не повече от пет години.

Кметът Божидар Йотов ще настоява общинският съвет да гласува откриване процедура за предоставяне на концесия на съоръжението и сградата към него. Ако местният парламент приеме предложението, ще се създаде организация за изготвяне на правен, финансово-икономически, социален и екологичен анализ. Общински съветници и представители на администрацията ще съставят комисия, която ще подготви проекта за концесионния договор и тръжната документация.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK