Деян Кавръков напуска АДИС

Деян Кавръков напуска поста си на управител на агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС), съобщи той. Оставката е подадена на 23 декември, като има едномесечно предизвестие, допълни още той. "Официално ще напусна АДИС на 30 януари, заяви Кавръков. АДИС беше една добра школа за мен, но реших да премина на следващия етап в професионалното си развитие и работата, с която ще се захвана, ще е с по-голям мащаб и по-големи ресурси", обясни решението си управителят на компанията.

Кавръков не уточни каква ще е работата, която ще започне. По неофициална информация най-вероятно той ще премине в екипа на фонда за недвижими имоти "Икуест Болкан пропъртис".

В съобщението на фонда за пускането на акциите му на Лондонската борса Кавръков е цитиран като бъдещ консултант в областта на недвижимите имоти на инвестиционния мениджър на "Икуест Болкан пропъртис" - "Икуест кепитъл мениджмънт".

"Икуест Болкан" има капитал от 140 млн. паунда. Компанията планира да инвестира в търговски площи и сгради в София, Букурещ и други столици и основни градове в Югоизточна Европа. Кавръков работи и с другия фонд на "Икуест" в България по проекта за луксозен жилищен комплекс "Ембаси суитс", в който партньори са "Имофинанс" (собственост на "Икуест") и АДИС. Агенцията ще управлява комплекса, който трябва да е готов до май.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK