Три компании взеха наградите "Златен Хирон"

Три габровски компании взеха наградите "Златен Хирон" за развитие на бизнеса и инвестиции за 2005 . Те бяха връчени от габровската община за четвърта поредна година, а номинираните бяха пет. Тазгодишните носители на наградата са фирмите “Мак”, “Проектстрой - Петър Петров” и “Стемо”.

“Мак” АД получи отличието за възраждане на традициите на габровската текстилна индустрия и завоюване на нови пазари. Фирмата е специализирана в производството и доставката на военни и полицейски униформи и екипировка. Предприятието е сертифицирано по ISO 9001:2000.

“Златен Хирон” получи и собственикът на ЕТ “Проектстрой - Петър Петров” за изградената мащабна материална база. Фирмата е създадена през 1991 г., в нея сега работят 170 висококвалифицирани кадри и тя осигурява най-голяма заетост в строителния бранш. “Проектстрой” има собствен машинен парк “Механизация и автотранспорт” за цялостно изпълнение на строителството. Търговската дейност е развита в мрежа от магазини и складове на едро. Пазарите й са не само в България, а и в Германия, Русия и Англия.

Наградата за най-добри комплексни икономически показатели за 2005 г. получи “Стемо” ООД. Компанията е водеща в областта на информационните и комуникационните технологии в България. Основана е през 1991 г., в нея работят над 210 човека в страната. През 2005 г. успешно осъществи едни от най-значимите проекти за компютризация на българските училища, както и за изграждане на информационните системи в Министерството на правосъдието и Националната агенция за приходите. През 2001 г. във фирмата е въведена система за управление на качеството в съответствие със стандарта ISO 9001:2000, която обхваща всички дейности и филиали.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK