МРРБ търси надзорник на строителството на три пречиствателни станции

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще търси надзорник на строителството на пречиствателни станции в Меден Рудник, Търговище и Попово. Това пише в съобщение, публикувано в официалния електронен вестник на Европейската комисия (ЕК) Tenders Electronic Daily. За осъществяването на проектите е осигурен максимален бюджет в размер на близо 2.7 млн. евро. Средствата са набрани по програма ИСПА на ЕК съгласно финансовите меморандоми по изграждане на пречиствателни станции в трите града.

В бургаския квартал Меден Рудник се предвижда реконструкция и разширяване на градската пречиствателна станция, както и подмяната на части в местния главен канализационен колектор. В Търговище ще започне изграждането на градска пречиствателна станция, ще се продължи главният канализационен колектор, който ще отвежда водата до станцията, ще бъде изграден втори колектор и ще се продължи сифонът под Варненската река към главния колектор. В Попово също ще бъде изградена пречиствателна станция, както и ще бъде разширена колекторната мрежа за всички отпадни води. В допълнение 21 зауствания ще бъдат включени към главния колектор, като ще бъде изградена и изпомпваща система.

Фирмите - кандидатки за надзора, ще наблюдават строителните работи по пречиствателните станции и всички свързани с тях канализационни строежи както по време на самото строителство, така и по време на едногодишния гратисен период за оповестяване на дефекти в строителството. Техническият надзор трябва да бъде извършван според договорените условия на ФИДИК, както и според българското законодателство.

Участниците в конкурса ще трябва да подадат една оферта и за трите проекта, като избраният надзорник ще сключи три договора за всеки проект поотделно. Видът на конкурса, по който ще бъде избран надзорникът по проектите, както и възнаграждението за него, още не е уточнен. Процедурата по конкурса ще се различава от стандартния метод по договаряне, за които ЕК осигурява средства.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK