Асен Македонов е новият шеф на АДИС

Новият управител на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС) е Асен Македонов, заявиха от компанията. Назначението се очакваше от края на миналата година, когато бившият шеф на компанията Деян Кавръков обяви, че я напуска. Управителят се назначава със заповед на външния министър Ивайло Калфин, тъй като министерството е собственик на агенцията.


Македонов е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от АДИС, но уточниха, че все още не разполагат с подробна информация за него. Според информационната система ДАКСИ той има опит в туристическия бизнес, като притежава половината от капитала на регистрирания през 2002 г. в София туроператор "Глобал травел".


По неофициална информация Деян Кавръков напусна АДИС, за да премине в екипа на фонда за недвижими имоти "Икуест Болкан пропъртис". В съобщението за пускането на акциите му на лондонската борса Кавръков е цитиран като бъдещ консултант на "Икуест кепитъл мениджмънт", която управлява инвестициите на фонда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK