Министерството на Емел Етем избира фирма за транспорт на материали

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии търси компания, която да транспортира по суша конструктивни елементи, дарени от правителството на Франция на България. Дарението има за цел да подпомогне страната в изграждането на мостовете, които бяха разрушени след наводненията през миналата година. Компанията ще трябва да транспортира материалите от Франция, където сега се намират те, до България, като ги разтовари в склад на Държавна агенция "Гражданска защита", който се намира в база "Локорско", до едноименното село. Елементите са близо 413 тона. Изпълнителят ще трябва да ги транспортира за не повече от 50 дни след възлагане на поръчката.


Това става ясно от публикуваното в електронния регистър, воден от "Агенцията за обществени поръчки". Според изнесената информация, за да бъдат допуснати до участие, кандидатите ще трябва да отговарят на някои условия. Те е необходимо да докажат икономическата, финансовата и техническата възможност да изпълнят поръчката. Трябва да разполагат с лиценз за извършване на международен превоз със срок на валидност 5 години от датата на издаването му. Освен това компаниите са длъжни да представят списък на превозните средства, с които ще осъществят транспортната дейност и удостоверение на транспортните средства за международен превоз. За да докажат техническата си възможност да изпълнят проекта, те ще трябва да представят и декларация, която да съдържа списък на основните договори за извършване на международен превоз на товари, извършени през последните три години.


Гаранцията за участие в откритата процедура е 500 лв., а тази за изпълнение на договора е в размер на 3 процента от стойността му. Документацията за участие може да се закупи до 5 май срещу 200 лв. Компаниите трябва да подадат офертите си за изпълнение на поръчката до 15 май, като те ще бъдат валидни в рамките на следващите 90 дни. Всички получени предложения ще бъдат отворени на следващия ден. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK