Вносители на лодки за риболов увеличават продажбите

От компаниите очакват увеличение на цените след влизането в ЕС

Вносителите на надуваеми и гумени лодки за риболов отчитат увеличениена продажбите през последните години, заявиха представители накомпаниите на провеждащото се в София изложение "Лов и оръжие, риболови свободно време" в "Интер експо и конгресен център". Последните тригодини оборотът ни от продажбите на надуваеми лодки нарасна три пъти,обяви Николай Николаев, управител на "Никтрейд", Варна. Компанията евносител на френските надуваеми лодки "Зодиак" (Zodiac) и американските"Сейвилор" (Sevylor) и американските извънбордови двигатели "Джонсън"(Johnson). Николаев обясни, че като бройки имат ръст от 50% напродажбите на лодки, но не уточни точните количества. Те се купуват зачастни цели, т.е. за любителски риболов. Това показва, че фирмитезабогатяват и техните собственици мислят за повече развлечения иалтернативни начини за почивка, смята Николай Николаев.


Според негомасово се търсят лодки от средния клас от 5 до 10 хил. лв. Те доримогат да се ползват и за професионален риболов в Черно море и големитеязовири. Николаев твърди, че през последните години се появяват иклиенти, които купуват едни от най-скъпите лодки и извънбордовидвигатели. Най-скъпите пакети на "Никтрейд" излизат около 120 хил. лв.за лодка и двигател. Николаев очаква цените да се повишат поне с 7-8%след присъединяването на България в Европейския съюз. В момента тепродават на по-ниски стойности в сравнение с останалите страни отобщността.


"Има много голям интерес към лодки и извънбордовидвигатели", каза и Кремена Кънева, продуктов мениджър в "Киров".Компанията внася лодки и двигатели на "Хонда пауър" (Honda power) отминалата година. Само за първите три месеца на 2006 г. сме преизпълнилиплана си по отношение на очакваните продажби за цялата година, твърдиКънева. Цената на лодка с размери 3.5 метра и с алуминиево дъно, е 2560лв. с ДДС, а за такава с дължина 2.5 метра - 1880 лв. Двигателите са от2.3 до 225 конски сили. Те са четиритактови и цените са от 1515 до 39хил. лв.


Компанията "Киров" внася от марката "Хонда пауър" ощегенератори, водни помпи, снегорини, косачки. Тя отчита двоен ръст впродажбите на тези продукти за 2005 г. спрямо предходната. КременаКънева не уточни какви количества реализират на пазара. "Киров"разполага с магазини в цялата страна и работи с редица дилъри.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах