"Болкан нюз корпорейшън" купува три радиостанции

Медийният конгломерат ще влезе в радиосегмента чрез придобиване на 75% от "Радиокомпания Си Джей"

"Болкан нюз корпорейшън" (Balkan News Corporation) е на крачка от стъпване на радиопазара. Медийният конгломерат води преговори и вероятно скоро ще придобие 75% от "Радиокомпания Си Джей" ООД, като по този начин ще стане собственик на всички радиостанции, притежавани в момента от дружеството - "Джаз ФМ", "Класик ФМ" и "Енджой" (NJoy)", каза за "Дневник" изпълнителният директор на "Радиокомпания Си Джей" Васил ДимитровВ България "Болкан нюз" притежава националната телевизия Би Ти Ви и агенцията за външна реклама "Нюз аутдор". Управляващият директор на Би Ти Ви Вики Политова, която през миналата есен обяви амбициите на "Болкан нюз" за стъпване в радиосегмента, засега отказа да коментира евентуалната сделка с радиодружеството.В хода на преговорите си с "Нюз корпорейшън" "Радиокомпания Си Джей" е предприела промени в програмните лицензи на радиостанциите си. "Взехме решение да запазим "Джаз ФМ" само в София, защото слушаемостта му в страната е ниска. На неговите честоти в провинцията ще звучи радио "Енджой", чиято програма се подготвя в момента и скоро ще бъде официално представена", каза още Димитров. По думите му целта е да се създаде по-комерсиално радио, което да генерира приходи. Със свое решение от 10 април Съветът по електоронни медии (СЕМ) е одобрил промяната на името на "Джаз ФМ" на "Енджой" (NJoy), както и програмния профил на радиото от "специализиран музикален профил - джаз" на "специализиран музикален - за съвременни хитове (CHR)".


Тъй като "Джаз ФМ" ще продължи да излъчва и запазва софийската си честота, в столицата "Енджой" ще използва честотите на бившето "Радио НЕТ", което също беше собственост на радиокомпанията. Освен в София радиоверигата "Енджой" ще тръгне едновременно в още осем големи града."Освен в налагането и развитието на новата радиоверига, усилията ни ще са насочени и към придобиване на нови честоти чрез закупуване на местни радиостанции в провинцията", каза още Димитров.      "Радиокомпания Си Джей" е предприела промяна и по отношение на друга своя станция - "Класик ФМ". Единственото радио за класическа музика в българския ефир ще започне съвместни излъчвания с радиото на Софийския университет "Алма матер", чието име се променя на "Алма матер - Класик ФМ"(с друго решение на СЕМ от същия ден). Засега честота на "Класик ФМ" остава за "Нова Европа", което споделяше общи честоти с отиващото си радио. От СЕМ отказаха да коментират промяната на програмните лицензи.

Коментари (0)
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK