Статистиката ще подменя компютрите си

Системите са за централното управление и териториалните бюра

Националният статистически институт (НСИ) ще закупи 100 броя нови компютърни системи, се казва в обявлението за обществената поръчка, публикувано в електронния регистър. Новите компютри са предназначени за централното управление на института и за общо 28-те териториални статистически бюра.


В процедурата могат да се включат компании, които отговарят на строго определени от НСИ условия. Те трябва да докажат икономическата си, финансовата и техническа възможност и квалификация да изпълнят поръчката. За целта кандидатите трябва да представят набор от документи, които институтът изисква, иначе ще бъдат отстранени от конкурса. Участието им ще бъде прекратявано и в случаите, когато са представили непълна оферта, която не отговаря на обявените условия или на изискванията на НСИ и закона.


Гаранцията за участие в процедурата е 1000 лв. Тази сума е най-много един процент от общата стойност на поръчката. Кандидатът, който впоследствие бъде определен за изпълнител, ще трябва да представи и гаранция за изпълнение на договора в размер на 5 процента от стойността му.
Офертите за изпълнение на поръчката вече се събират. Крайният срок за подаването им е до 15 май. На тази дата изтича и срокът, до който може да се закупи документацията за участие. Цената й е 50 лв.


Предложенията ще бъдат валидни в рамките на следващите 3 месеца. От статистическия институт предвиждат да отворят всички получени оферти на 16 май. Офертите трябва да съдържат ценово предложение в отделен запечатан плик с надпис "Предлагана цена". Договорът ще бъде предложен на компанията, отправила предложението с най-ниската цена. Доставката трябва да се извърши в рамките на един месец след възлагането на поръчката. НСИ не предвижда възможността да възложи на същия изпълнител повторение на услугата чрез процедура на договаряне с него


През миналата година статистическото ведомство закупи 101 нови компютърни системи. Те бяха предназначени за централното управление и териториалните статистически бюра. През миналата година компютрите достави "Стемо" ООД, която сключи договора с НСИ на 10 август, показва справка в Агенцията по обществени поръчки. Стойността на сключения договор беше около 99 хил. лв. Тогава за изпълнението на доставката бяха получени общо осем оферти. Поръчката е била възложена на габровската компания, защото тя е отправила икономически най-изгодната оферта за изпълнението й. "Стемо" е извършвала доставки на компютри и периферни устройства за Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на финансите, Националната електрическа компания, Университета за национално и световно стопанство и др.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK