Три компании кандидатстват за консултант на Околовръстното шосе

Само български компании подадоха документи за участие в търга за избор на консултант за строежа на Околовръстното шосе на София. Офертите на сдружение "Южна дъга", "Пътинвестинженеринг" и "Трансконсулт БГ" бяха отворени публично в Изпълнителна агенция "Пътища". И трите дружества вече са печелили конкурси на агенцията за други обекти, показва справка в регистъра на обществените поръчки.


В края на миналата седмица беше отворена само техническата част на предложенията. Ценовата ще бъде отворена по-късно, след като комисията прецени дали всички фирми отговарят на изискванията. При рязането на пликовете обаче председателят на комисията Стефан Гайтанджиев сряза плика с ценовата оферта на сдружение "Южна дъга". Проблемът беше решен със запечатването му с тиксо и телбод и полагане на подписи от всички членове на комисията.


Гаранцията за участие в търга е 1000 лв., което според Закона за обществените поръчки е до 1% от сумата за изпълнение. Това означава, че очакваните ценови оферти ще бъдат в порядъка около 100 хил. лева.
"Пътинвестинженеринг" е декларирала, че няма да ползва подизпълнители при изпълнението на договора.


В момента тече и процедура по избор на изпълнител на строежа на Околовръстния път в участъка от Бояна до Симеоново. Пет фирми бяха допуснати до финалната фаза, като с най-добра ценова оферта е "Обединение Юг" с водещи компании ГБС, ГБС "Инфраструктурно строителство" и подизпълнител "СК13 - Пътстрой". Очаква се самото строителство на пътя да започне най-рано в края на лятото.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK