"Стемо" отвори втори магазин в София

Още един магазин за маркова компютърна техника отвори ИТ компанията "Стемо" през юни в София, съобщиха от офиса на фирмата. Търговският обект се намира на столичната улица "Черковна", а предишният е разположен срещу новооткрития мол "Сити център София". "Той е част от стратегията ни за разширяване", каза за "Дневник" управителят на "Стемо" Георги Тихов. Досега компанията е инвестирала значителни средства в изграждането на магазинната си мрежа от общо 12 търговски обекта. Освен двата магазина в София ИТ компанията има търговски площи в Пловдив, Благоевград, Варна и планира да обнови вече работещите в Русе и Стара Загора. "Ние сме специфично явление на българския пазар, защото магазините ни предлагат само маркова техника, т.е. в тях няма да се види многообразието на останалите, а и не искаме да се конкурираме със специализираните вериги", обясни Тихов. Магазините на компанията според управителя й носят около 20% от обема на приходите й, което представлява добър пазарен дял.


Новият ритейл обект на "Стемо" притежава модерния дизайн, в какъвто ще бъде издържана цялата верига. В него се предлагат маркови компютърни продукти на "Хюлет-Пакард", "Фуджицу Сименс", Canon, Microsoft, MGE, APC, D-Link, 3M, Apacer, Trust, Dicota.


"Стемо" ООД е сред водещите компании в областта на информационните и комуникационните технологии в България. Създадена е през 1991 г. и в момента в нея работят 230 специалисти. През 2005 г. компанията спечели сериозен процент от доставката на компютри в един от най-големите търгове за компютризация на българските училища и взе участие в изграждането на информационните системи на Министерството на правосъдието и Националната агенция по приходите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK