БТК разширява оптичната си мрежа по Черноморието с 200 км

Новият изпълнителен директор на БТК Мартин Щауб е поискал от кмета на Варна Кирил Йорданов повече информация относно плана за развитие на града през периода 2007 - 2013 г. Това съобщиха от пресслужбата на общинската администрация в града. "Това е необходимо за координиране на инвестиционните ни намерения. Благодарение на принципа на "взаимната ефективност", който прилагаме в отношенията си, Варна се превръща във втория комуникационен център в страната след София", каза Йорданов.


До приватизацията на БТК инвестициите на телекомпанията във Варна и региона възлизаха на суми между 10 млн. и 22 млн. лв. годишно. Около 70% от бяха вложени в градската телекомуникационна инфраструктура.


Сега цифровизацията на града вече достигна 80%. Според Мартин Щауб за страната този процент е около 50. Това показва, че Варна е от стратегическо значение както за БТК, така и за "Вивател", каза изпълнителният директор на БТК. В рамките на програмата за доизграждане на оптичната мрежа на компанията на територията на страната само по Черноморието предстои да бъдат положени не по-малко от 200 км кабели. "Това ще ни позволи в най-близко бъдеще към оптичната мрежа на БТК във Варна да бъдат свързани около 400 нови сгради с обществено и бизнес значение - молове, бизнес центрове и хипермаркети", обясни Щауб. Важен факт е, че Варна е в центъра на комуникационния проект ДОН. Това е насложена цифрова мрежа, която по трасето Мангалия - Варна - Истанбул свързва телекомуникационните мрежи на Румъния, България и Турция с оптичен кабел, който минава по дъното на Черно море. Втори подводен кабел свързва Варна с Одеса и Новоросийск. Същото трасе осигурява и свързаността на БТК с грузински телекомуникационни оператори.


Само в периода 2001 - 2004 г. на територията на Варна са били поставени 100 км оптични кабели, сочат данни на телекома. Това позволи цифровизирането на телефонните линии в централната градска част и кварталите "Чайка", "Трошево" и "Левски". Трасета на компанията бяха изградени и към най-големите корпоративни клиенти на телекома в сферите на корабоплаването, банковото дело и транспорта. В близките месеци предстои цифровизацията на мрежата на БТК в част от най-големите и гъстонаселени жилищни квартали "Младост", "Възраждане" и "Владислав Варненчик". Успоредно с този проект предстои и разширяването на мрежата на компанията в северна и южна посока, каза още Щауб.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на МЮЛЕР - до невярващите
  *****

  Уважаеми журналисти, пишете частната на СПАС РУСЕВ компания БТК! Стига глупости!

  А."ТЕЛЕЛИНК" АД - Спас Димитров Русев, ЛЮБОМИР МИХАЙЛОВ МИНЧЕВ и Георги Симеонов Петров;

  Б. Инкомс - Телеком 2000 ООД - ЛЮБОМИР МИХАЙЛОВ МИНЧЕВ, Панайот Димитров Николов;

  В. "СЕКНЕТ" - АД - ЛЮБОМИР МИХАЙЛОВ МИНЧЕВ, Панайот Димитров Николов, Живко Илиев Цонев;

  Г."Ем Ел Би Асетс" ООД - ЛЮБОМИР МИХАЙЛОВ МИНЧЕВ, ИВО ЕВГЕНИЕВ ЕВГЕНИЕВ, Димитър Николов Костадинов, Георги Михайлов Развигоров , Спас Тошев Шопов и други;

  Д. Спас Димитров Русев и сивия му кардинал Любомир Михайлов Минчев участват с трети лица в редица ключови в телебизнеса и други отрасли фирми - ТС "Сървисис", "Булвас" АД, "Еф Ем Еф" ЕООД, "Скотамбър лимитед", "Глобал Секюритис България" АД, "Строителна и ремонтна компания" АПС - ЕООД, "Би Ви Си", "Балкан инвестмънт лимитед", "Търговска банка Биохим" - АД и други.

  ЗАБЕЛЕЖКИ:
  1. Спас Русев е довел италианската "ИТАЛТЕЛ" на Черани , свързана с неговата ТЕЛЕЛИНК! Фирмата АДВЕНТ собственик на купувача "Вива Венчърс", има пък 8.65% дялово участие в "ИТАЛТЕЛ"! Както се казва музиката свири туш!
  2. През 2004г., в навечерието на приватизацията фирмата Телелинк сключва договор за изграждане метрополитен мрежата на БТК на стойност 50 милиона евро!; Има и други договори....? Намират се в архива на БТК!

  В заключение в НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ на БТК участват ИВО ЕВГЕНИЕВ ЕВГЕНИЕВ и Димитър Николов Костадинов. Втория по късно е сменен и на неговото мястое поставено друго послушно на Спас Русев лице!

  Е, СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ НЯКОЙ ЗА ДАЛАВЕРАТА БТК и защо бе подарена за жълти стотинки?

  Впрочем новата АГЕНЦИЯ ЗА ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ на МтрС е под ПЪЛЕН НЕГОВ КОНТРОЛ!


  С уважение;

  МЮЛЕР! - Експерт в борбата с корупцията и организираната престъпност!

  03.08.2006г
  гр.София.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK