"Девня цимент" ще изнася за Румъния и Гърция

Сухи строителни смеси с марката "Маестро" ще започне да изнася за Румъния и Гърция заводът за цимент в Девня, собственост на италианската компания "Италчементи груп". Това съобщиха от компанията. До този момент експорт се осъществяваше за Македония и Сърбия. Износът за балканските страни е част от стратегията на предприятието за разширяване на пазарния дял. В момента "Девня цимент" предлага около 12 продукта с марката "Маестро" и планира да ги увеличи до 30. Близо половината от продукцията на сухи смеси в завода ще е за външния пазар, предимно в страните от Балканския полуостров, гласят плановете на компанията.


"Италчементи груп" предвижда да вложи общо 10 млн. евро в България в производството на нови продукти и разширяване на асортимента на сухите строителни смеси. Инвестицията включва изграждането на производствени мощности за сухи смеси с капацитет 100 хил. т годишно, производство на кварцови пясъци за строителство и на шест центъра за бетон в страната. Годишното потребление на сухите смеси в България е над 220 хил. т и ще се увеличава през следващите години, сочи проучване на МБМД.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK