"Лакорда" е най-новият играч на пазара за правен софтуер

В четвъртък на пресконференция официално ще бъде представена най-новата компания на пазара за правно-информационен софтуер - "Лакорда" АД, съобщиха от дружеството. "Лакорда" дебютира на пазара с едноименния си продукт, съдържащ шест модула - право на ЕС, българско право, съдебна практика, процедури и формуляри, капитал. Продуктът "Лакорда бизнес регистър" включва актуална информация за всички български търговски дружества.


"Нишата ни се състои от некачествено обслужвани клиенти, с които сме работили до неотдавна, както и новопоявяващи се компании. Появата на "Лакорда" ще доведе до преразпределяне на пазара, като основните печеливши ще бъдат "Сиела" и "Лакорда", заяви Горан Горанов от екипа на новопоявилата се компания. Той е бивш главен програмист на друг голям пазарен участник - "Апис", но напусна фирмата в началото на годината. Това предизвика конфликт с бившия му съдружник и мениджър на "Апис" Васил Христович. От лятото на 1996 г. до началото на тази година компанията "Инфоман", собственост на Горанов, държеше около 30% от дяловете в "Апис".


Горанов твърди, че за десетте години работа в областта на правноинформационните системи в рамките на "Апис" е създал бизнес, който обслужва повече от 50% от пазара. Това според него се равнява на близо 6 млн. лева, ако се приеме, че обемът на целия пазар за година е около 12 млн. лева.
На практика "Лакорда" е на пазара от средата на септември и вече е продала продукта си на първите си клиенти. Според Горанов системата на фирмата представя за първи път на българския потребител информационен софтуер с европейското право на български и английски език, както и бърз достъп в българското законодателство на ниво алинея, точка, буква. Въведена е и нова електронна медия за авторска информация.


Собственици на "Лакорда" АД според електронния регистър ДАКСИ са съпругата на Горанов - Вeргиния Николова Гoранова, която държи 98% от капитала на дружеството, и група физически лица, които си поделят един процент. Горанов не е част и от управляващия екип на дружеството.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK