"Кефи минералс" ще финансира проекти за България през борсата в Лондон

Компанията "Кефи минералс", която проучва за метални полезни изкопаеми в България, ще емитира акции за 2.8 млн. долара на алтернативния сегмент на Лондонската фондова борса, който е предназначен за по-малки инвеститори. Това съобщи агенция SeeNews, като уточнява, че сделката ще бъде реализирана през декември. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на проектите на дружеството в Турция и България.


"Кефи" е съвместно дружество на офшорната компания "Средиземноморски минерали" и "Старвест" и изследва за ценни метали площта "Лехово", разположена в района на община Сандански, и площта "Визица", разположена в землището на с. Калово, в близост до Малко Търново. Компанията получи необходимите лицензи от правителството в средата и в края на миналата година. Срокът на предоставеното разрешение е три години, като очакваните инвестиции за проучвания са за над 500 хил. долара. Само за мероприятия по опазване на околната среда на площта "Лехово" са предвидени средства в размер на 10.5 хил. долара.


Споразумението за "Кефи" регламентира подялба на капитала в съотношение 71% в полза на "Средиземноморски минерали", 24% за "Старвест" и 5% за директорите и мениджърите на джойнт венчъра.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK