Столична община подготвя продажбата на "Въжени линии"

Столична община подготвя продажбата на "Въжени линии" ЕАД, които стопанисват лифтовете на общината. Това става ясно от съобщение на Столична общинска агенция за приватизация. С него ведомството открива процедура за провеждането на органичен конкурс за изготвянето на анализ за правното състояние на общинското дружество."Въжени линии" беше една от петте компании, които Столичният общински съвет гласува да бъдат приватизирани през лятото.


В приватизационния списък влизат още широко дискутираната "Софийски имоти " ЕАД и "Галатея", която стопанисва почивните бази на общината. Общинският съвет реши да се продадат и "Спортна София" - също с много имоти, от които само 5 са предназначени за спорт, "Софинвест", която съхранява информация за инженерната инфраструктура на столицата, "Географска информационна система - София", която поддържа кадастралната карта на столицата, и "Чистота Искър", която в момента балира част от сметта.


Столичният кмет Бойко Борисов настояваше, преди да бъдат продадени дружествата, да бъде направена оценка на имотите, които имат, и след това да се решава поотделно дали и как да се продадат. Тогава той заяви, че в тези дружества има имущество за над 1 млрд. лв.Желаещите да участват в конкурса за изготвянето на правното състояние на "Въжени линии" могат да подадат предложенията си до столичната приватизационна агенция до 20 декември. Те могат да получат допълнителна информация за процедурата до 19 декември. Ако решат да участват, кандидатите трябва да платят депозит от 50 лв. и да си закупят правилата за участие в конкурса до същата дата срещу цената от 15 лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK