"Спектър нет" купи телеком инфраструктурата на "Бизнес парк София"

Сделката е за 400 хил. евро

Алтернативният оператор "Спектър нет" придоби телекомуникационната инфраструктура на "Бизнес парк София", обяви Теодор Захов, собственик на "Спектър нет" и изпълнителен директор на дружеството. Съобщителната мрежа на територията на столичния бизнес парк беше изградена от германската строителна фирма "Линднер".


Продажбата беше оповестена официално във връзка с покупката на бизнес парка от американската инвестиционна компания "Грамърси". Страни по сделката за кабелната мрежа са "Спектър нет" и "Линднер" и тя не е част от по-голямата, уточни Захов.


"Спектър нет" ще развива закупената мрежа с увеличаването на броя на фирмите в "Бизнес парк София". В момента на територията му работят близо 200 компании, а до окончателното му завършване, когато ще разполага с общо 35 сгради, в него се очаква да се настанят 400 фирми от различни сектори. Имаме опит да работим в бизнес зона като парка и сме готови да го приложим и на други подобни места, заяви Захов и допълни, че наблюдават и други територии, където са съсредоточени голям брой компании.
Като един от най-големите интернет доставчици в страната и алтернативен телеком "Спектър нет" ще предложи на бизнес потребителите в парка различни услуги - пренос на данни, телефония, решения за защита на корпоративните данни, VPN мрежи и др., обясни Захов.


Плановете на компанията включват и инвестиции в нови ниши на телекомуникационния пазар в страната и покупки на други доставчици. "Интересът ни към нови придобивания продължава, но все още нямаме сключени сделки", каза Захов. Той обясни, че търсят да купят компании не с история, а с бъдеще, което иска сериозни анализи, защото много от фирмите надценяват възможностите си.


През юни "Спектър нет" продаде 50 на сто от акциите си на "Алфа финанс холдинг". Сделката на стойност 9.4 млн. лв. беше реализирана през специално създаденото дружество "Алфа телеком".


По данни на оператора приходите му за 2005 г. възлизат на 11.4 млн. лв., а нетната му печалба е 360 хил. лв. Компанията държи 60 на сто от пазара на телефония през интернет (VoIP) и този тип услуги носят 32% от приходите й, показват още данните от дружеството.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на sms
    *****
    Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK