Първият магазин на "Зара" в София ще е на бул. "България"

Две международни вериги за облекла, които подготвят стъпването си на българския пазар, обявиха конкретни детайли около отварянето на първите си магазини. До един месец ще бъде готов първият магазин за преоценени колекции на испанската верига "Зара", обявиха от компанията "Тренд студио България", която държи правата за аутлетите (магазини за по-стари колекции) на веригата. Още през тази година пък друга нова верига - германската "Нюйоркър" (NewYorker), има намерение да отвори първите си обекти.


Първият магазин на "Зара" - "З аутлет" (Z Outlet), ще се намира на бул. "България" в близост до магазина на "Била". Площта на обекта е около 350 кв.м. Очакваме тези дни да има яснота къде ще е вторият магазин на "З аутлет" в София, каза Марин Кожухаров, който е управител на "Тренд студио". Магазини с преоценена колекция на "Зара" ще има в още десетина града в страната.


До края на годината се надяваме да отворим първия си магазин в България, обясни пък Катрин Кнапе от германската верига за младежки облекла "Нюйоркър". Компанията, която наскоро е взела решение да стъпи на пазара в България, в момента набира свой екип. Веригата ще заработи в България със собствено представителство, а не чрез франчайзингов договор, каквато е практиката в повечето случаи. Ако подготовката ни се забави, може да отворим първия магазин и в началото на 2008 г., обявиха още от германската компания.
Плановете на "Нюйоркър" са през следващите три години да отвори общо 25 магазина в България.


Експанзията на компанията ще започне от София. Веригата "Нюйоркър" е насочена предимно към младото поколение, като предлага различни дрехи и аксесоари за ежедневието. Тя е популярна в страните от Западна Европа и най-вече в Германия, където е централата й.


Веригата за младежка мода има общо 500 магазина и присъства в общо 17 страни в Европа. Първият е създаден през 1971 г., а през 70-те и 80-те години постепенно изгражда своята мрежа в Германия и се налага като водещ търговец на облекла. Австрия е първата страна в чужбина, където компанията открива обект през 1994 г. Четири години по-късно (през 1998 г.) стъпва и на пазара в Чехия и Полша.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK