"Алфа дивелопмънтс" купи "Пиринхарт"

"Алфа дивелопмънтс" e придобило 82.1% от капитала на "Пиринхарт", стана ясно от седмичния бюлетин на Централния депозитар. Продавачи на пакета са VALFIN, което е прехвърлило 70.83% от капитала на "Пиринхарт", и ZWETA с 11.28%. След продажбите двете дружества не притежават дял в капитала на дружеството.


"Пиринхарт" произвежда целулоза, хартии за вълнообразен картон, опаковки от хартия, терпентин, талово масло, топло- и ел. енергия, резервни части, вътрешна и външна търговия с основна сфера на дейност целулозно-хартиена промишленост.


За миналата година дружеството успя да намали загубата си до 342 хил. лв. от 1.021 млн. лв. година по-рано според неодитирания му годишен отчет. Акциите на компанията не са от най-ликвидните на пазара. За последната година обаче те са поскъпнали с над 1200%. По време на сесията в понеделник обаче се понижиха с 19.04% до средна цена 4.21 лв., като по позицията се изтъргуваха 40 броя. "Алфа дивелопмънтс" е част от "Алфа финанс холдинг", който притежава 100% от капитала на дружеството.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK