"Терем" продава терени в Пловдив и Провадия

Имотите са част от военните заводи

Военният холдинг "Терем" обяви поредица от търгове на терени от заводите си в Пловдив и Провадия. Очакваните приходи са над 10 млн. лв., става ясно от обявите за тръжните процедури. Най-атрактивни са два обекта, част от пловдивския авторемонтен завод "Г. Бенковски". Те са намират в широкия център, в индустриалната зона на града – между бул. "Цар Симеон" и ул. "Нестор Арабаджиев".


Минималната цена, от която ще тръгне наддаването, е съответно 4.496 млн. лв. и 5.580 млн. лв. Първият обект включва два терена с големина съответно 23 декара и 25 декара. Вторият е съставен от три терена с над 39 дка площ. Върху тях има сгради – контролно-пропускателен пункт, тръбен цех, девет едноетажни и двуетажна сгради, както и склад за аргон. Крайният срок за подаване на офертите от желаещите да участват в търга е 9 март. На тази дата изтича и срокът за кандидатите за купят терен в Провадия, който е част от завода "Терем - Овеч". Дружеството се занимава с брониране на автомобили за инкасова дейност, производство на контейнери - битови, хладилни, складови помещения, подвижни работилници, павилиони, както и с ремонт на автотракторна техника и агрегати. Теренът, който се продава, е с големина над 28 дка, а минималната му конкурсна цена е 311 хил. лв. без ДДС. Върху него са разположени две сгради – леярен цех и автомивка.


Разпродажбата на терени е част от приватизацията на военния холдинг. В края на миналата година дружеството се раздели с част от производствената площадка на завода в Божурище срещу апартаменти за военните. Очаква се до края на март да приключи изготвянето на пълни правни, финансови и пазарни анализи и оценки на 8-те дъщерни дружества на "Терем". Те се правят от консултанта по раздържавяването на холдинга - консорциумът между "KPMG - България" и адвокатско сдружение "Арсов, Начев, Ганева". Той беше избран за консултант през миналата година след проведен конкурс, в който участваха пет кандидата. Консултантът трябва да предложи схеми за преструктуриране, намиране на публично-частни партньорства или продажба на дялове на дружествата. Това се очаква да стане до края на април. В стратегията ще бъдат предложени и конкретни решения за бъдещото развитие на всяко от дружествата.

Коментари (0)
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK