Четири оферти са подадени за укрепване на свлачището край Кранево

Четири предложения бяха подадени за укрепване на свлачището от спирка "Кипарис" до вилна зона Кранево (виж карето), съобщиха от Министерството на регионалното развитие. Свлачището е северно от Варна. Международният търг е по проекта "България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси".


Максималният бюджет за това свлачище е 768 хил. евро. От всички подадени оферти, само предложението на консорциума "Трасинжстрой" е по-нисък от него. Останалите участници са дали с около 100 хил. евро по-високи оферти. Избраният строител трябва да почисти площадката, да изгради технологичен път и три нови дълбоки вертикални шахти, както и да възстанови съществуващите. Освен това той трябва да ремонтира дигата и да изгради подпорни стени.


Освен за изпълнител в момента тече и търг за избор на консултант, като максималният бюджет е 36 хил. евро. Проект "България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията и свързаните с тях свлачищни процеси" се финансира с 25 млн. евро от Европейската инвестиционна банка, 15 млн. евро от Банката за развитие на Съвета на Европа и 14 млн. евро от държавния бюджет. По него ще бъдат укрепени 10 свлачища по черноморското крайбрежие. Вече е приключила работата по свлачищата в Несебър, Ахелой, Сарафово, местността Кабакум, в курортен комплекс "Слънчев ден" и на спирка "Панорама". В момента се укрепват в местностите Св. Никола и Траката. Довършва се и дамбата "Албена - Балчик".каре:
Подадени оферти


компания- цена


консорциум "Трасинжстрой"- 751 хил. евро


"Валмекс"- 852 хил. евро


"Станилов"- 860 хил. евро


"Пътища и мостове"- 918 хил. евро

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK