"Кефи минералс" ще разширява проучванията си в България

Компанията "Кефи минералс", която проучва за метални полезни изкопаеми в България, обяви загуба 200 хил. британски лири за периода 24 октомври - 31 декември 2006 г., съобщи агенция "Дау Джоунс". За периода разходите за разработване на находища възлизат на 122 хил. лири.


Основната ни цел за 2007 г. е за бърза оценка на сегашните проекти на компанията и определянето на най-перспективните райони в Турция и България с цел по-нататъшната ни експанзия в региона, посочи председателят на борда на директорите на "Кефи минералс" Хари Анагностарас-Адамс. Ще продължим да търсим нови места за разработване, като и получаването на нови лицензи, като ще информираме акционерите за нашите действия, посочи още Адамс. Икономическият прогрес и структурните реформи в България доведоха до подобрена бизнес среда след 2000 г., както и до увеличение на чуждестранните инвестиции, посочва "Дау Джоунс".


"Кефи" е съвместно дружество на офшорната компания "Средиземноморски минерали" и "Старвест" и изследва за ценни метали площта "Лехово", разположена в района на община Сандански, и площта "Визица", в землището на с. Калово, в близост до Малко Търново. "Кефи минералс" беше създадена през октомври 2006 г. и малко по-късно емитира акции за 1.4 млн. британски лири на алтернативния сегмент на Лондонската фондова борса, който е предназначен за по-малки инвеститори. Средствата бяха използвани за финансиране на проектите на дружеството в Турция и България. Оттогава отчитаме значителен прогрес, разработваме нашето портфолио, за да увеличим проектите по разработване в Турция и България през 2007 г., заяви Адамс. В Турция "Кефи" има четири проекта. Турция и България са миннодобивни страни, където получаваме силната подкрепа от страна на правителствата, каза още той.


В началото на годината "Кефи минералс" заяви, че е постигнала "обнадеждаващи" резултати от добива на злато в проекта "Лехово". Освен това от фирмата са заявили, че са установени редица "високо перспективни области" и в Турция. Според компанията скалните образци от Лехово са дали обнадеждаващи резултати в структурния коридор между местностите Казаните и Тучи дол с дължина 8 км и посока североизток.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK