Бизнес климатът остава благоприятен

През март бизнес климатът в страната остава благоприятен на нивото си от февруари, съобщи Националния статистически институт. Общият показател на бизнес климата запазва дългосрочния си (от 1994 г. насам) максимум от 50.7 на сто.


Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" запазва нивото си от предходния месец и е само с 2.3 пункта под регистрирания през септември 2006 г. дългосрочен максимум (50.3%).


В строителството бизнес климатът също е без промяна и съставният показател "бизнес климат" запазва нивото си от предходния месец.
През март 2007 г. съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" е на равнище далеч над дългосрочната си средна стойност, независимо че в сравнение с февруари се понижава с 1.0 пункт.


През март мениджърите от сектора на услугите са оптимистично настроени както по отношение на настоящото бизнес състояние на предприятията, така и по отношение на очакваното развитие на техния бизнес през следващите шест месеца, което покачва съставният показател "бизнес климат" с 1.2 пункта над равнището от февруари.


Показателят "бизнес климат" измерва очакванията на мениджърите в България по отношение на бъдещето развитие на сектора им и възможностите за инвестиции.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK