Частни охранители се обединяват в съюз

Българската камара за охрана и сигурност, Националната асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства и Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) се обединяват в Български съюз на индустрията за сигурност, съобщи председателят на Управителния съвет на организацията Людмил Маринчевски, който е и ръководител на НАФТСО.


Целите на съюза са ефективна защита на законните колективни интереси на работодателите от индустрията и общо представителство в отношенията с държавните и общинските органи.


Учредителите на съюза обявиха, че през март са внесли в Министерския съвет и в Народното събрание законопроект за частната охранителна дейност. В него те предлагат преминаване на звената за охрана от регистрационен на лицензеционен режим и създаване на публичен регистър на компаниите от бранша, увеличение на правомощията на охранителите и конкретизиране на случайте, в които може да се използва огнестрелно оръжие.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK