"Миролио" ще вложи 20 млн. евро в завода за коприна в Свищов

Италианският бизнесмен Едоардо Миролио е новият собственик на завода за изкуствена коприна в Свищов. "Свилоза­ ЗИК" вече ще се казва "Свилоза ЯР" и в него ще бъдат инвестирани над 20 млн. евро за 5 години, съобщи Миролио на пресконференция в сряда вечерта.


Едоардо Миролио беше представен от собственика на "Свилоза" АД Красимир Дачев. Това е естествена синергия на всичко, което се случва в нашето развитие като комплекс, каза Дачев. Като жител на града съм много внимателен в бизнес контактите си и съм сигурен, че оставям завода в сигурни ръце, допълни той.


Едоардо Миролио не уточни на каква стойност е сделката за предприятието.


Над 400 млн. евро са инвестициите на "Миролио груп" в България до момента. Търговските контакти в България са от 25 години, като инвестициите в страната са от 1997 г., каза Миролио. Бизнес групата от Италия притежава у нас фабрика в Елин Пелин, тъкачница за коприна в Сливен, както и други две текстилни предприятия в Града на воеводите. В момента приключва изграждането на фабрика за багрене на влакна в Ямбол. Миролио подчерта, че отскоро има интереси във винарския бранш и е изградил собствена изба край Нова Загора.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK