"Пощенска" и ДЗИ се сливат до октомври

Оперативното сливане на информационните системи на Пощенска банка и ДЗИ банк се очаква да приключи в рамките на второто тримесечие на годината, а юридическото обединение се очаква да е факт до октомври. Това съобщи Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на двете банки, част от групата на Юробанк И Еф Джи (Eurobank EFG). Гръцката институция е собственик на "Пощенска" от 1998 г., а през миналата година купи и ДЗИ банк.


Очаква се след съответното одобрение на общите събрания на Пощенска банка и ДЗИ банк името на обединената институция да бъде "Юробанк И Еф Джи България А.Д.". Тя ще има мрежа от над 280 клона и близо 10% общ пазарен дял.


"Нашата основна цел е обединената банка да бъде сред топ три на най-добрите финансови групи в България през следващите три години", заяви Хасиотис. По думите му плановете за развитие в България на Юробанк И Еф Джи включват инвестиции не само в банковия сектор, но и разрастване във финансовия сектор като цяло. "Области като лизинга, факторинга, недвижимите имоти и инвестиционното банкиране, както и застрахователния бизнес и взаимните фондове са също в нашия план", каза Хасиотис.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK