Над 400 хил. долара ще бъдат инвестирани в търсенето на мед и злато до Етрополе

Министерският съвет разреши на "Елаците-Мед" да търси и проучи добива на мед, злато и сребро в площ "Елаците-Пирона" в Етрополска Стара планина, съобщи правителствената информационна служба. Разрешението за площта от 14,967 кв. км. е за 3 години. В търсенето на полезните изкопаеми дружеството ще вложи 426 хил. долара.


Общините Стамболийски и Перущица ще получават по 15 процента от концесионното възнаграждение при добива на баластра от находище "Елаците". То е в землището на село Йоаким Груево и град Пещера. Площта му е 494 хил. кв. м. Министерският съвет определи за концесионер "Пътинженеринг" ЕООД - Пловдив. Срокът на договора е 25 години. Минималната инвестиционна програма на дружеството е за 280 хил. лв. Очакваният средногодишен добив от кариерата е 75 287 куб. м.


Правителството разреши "Геопроучване АВ" ООД - Ямбол да продължи изпълнението на концесията за добив на варовици от находище "Големият кайряк", община Тунджа. "Геопроучване АВ" е правоприемник на концесионера "Геоинвест инженеринг". Планираните инвестиции за периода на концесията са 474 хил. лв., а средногодишната производителност на суровина е 70 хил. куб. м.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK