"Елдоминвест" разширява производствени площи

През есента фирмата ще пусне на пазара бойлери от 300 до 1000 л

До края на лятото варненската компания "Елдоминвест" ще разполага с 4 хил. кв.м нови производствени площи. Това съобщи управителят на дружеството Цветан Велковски. Разширява се основната база на фирмата, както и филиалът й в Южната промишлена зона на града. Неговата обща площ надвишава 25 хил. кв.м.


"Проектът за реконструкция предвижда преоборудване на участъци с автоматизирани производствени линии, каза Велковски. Ние и сега разполагаме с почти роботизирани машини за заваряване и модерни линии за пресоване и разкрояване. С новата високотехнологична линия инвестициите ни за тази година ще надхвърлят 6 млн. лв.". По думите му при това положение годишният производствен капацитет на компанията ще достигне 500 хил. изделия.


Компанията има капацитет за производството и на 40 хил. готварски печки и плотове за вграждане. "След технологичното обновяване фирмата ще разшири производството на бойлери с голям литраж, чието търсене в последните две години бележи бум", каза Велковски. От дружеството обясняват този потребителски интерес с набиращите скорост тенденции за икономии на енергия и използване на алтернативни енергийни източници.
"Елдоминвест" е едно от най-бързо развиващите се производствени предприятия в отрасъла със 70 процента пазарен дял при продажбите на бойлери в страната. Продуктовата листа на компанията включва над 200 позиции при бойлерите. "Първите модели проточен бойлер, комбиниран за баня и кухня, също предизвиква солиден потребителски интерес", каза Велковски. По думите му в момента най-новите разработки на научно-производствения екип на дружеството са свързани със създаването на бойлер с електронно управление, както и специализирани бойлери за монтаж на плавателни съдове. В началото на есента фирмата ще е единствената у нас, която ще произвежда бойлери с обем 300, 400 и 1000 л. Дружеството поддържа над 76 сервизни бази в цялата страна.


"Ръстът в продажбите за първите пет месеца на тази година е 45%", каза управителят на дружеството. Според него прогнозните нетни приходи за 2007 г. са 35 млн. лв. През 2004 г. те са били 19.5 млн. и само за 4 години са нараснали повече от 2 пъти. Според Велковски това се дължи на увеличения експорт в последните години, който сега надвишава 25% от общата продукция. Първите пробиви са на пазарите в Полша и Молдова. В момента партньори на варненското дружество са доставчици от Малта, Швеция, Великобритания, Словакия и Украйна.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK