МВР ще купува електрошокови оръжия

Основният критерий ще бъде най-ниската цена

Дирекция "Материално-техническо осигуряване и социално обслужване" (ДМТОСО) към МВР обяви обществена поръчка за доставка на електрошокови прибори, се посочва в електронния регистър. Дирекцията търси компания, която да достави общо 52 броя електропреносими оръжия в рамките на 18 месеца. Гаранцията за участие в процедурата е 1500 лв. По закон гаранцията не може да надхвърля 1% от стойността на договора.


Кандидатите в конкурса трябва да представят документ за регистрация, в случай че са юридически лица. Ако участникът е физическо лице - трябва да представи копие от документ за самоличност. Кандидатите - юридически лица или еднолични търговци, прилагат още и удостоверение за актуално състояние, издадено или заверено от съда по фирмена регистрация, декларация за липса на влязла в сила присъда, декларация за наличието или липсата на подизпълнители и дела на тяхното участие, ако участникът предвижда подизпълнители, срок за изпълнение на поръчката, предлагана цена, срок на валидност на офертата, както и документ за внесена гаранция за участие.


От компаниите се изискват още баланс и отчет за приходите и разходите за предходната година, списък на основните договори за доставки, извършени през последните три години, включително стойностите, датите и получателите, и каталог на предложеното изделие на хартиен или магнитен носител.


Изборът на дирекцията ще се ръководи от това кой кандидат е посочил най-ниска цена. Участниците в конкурса могат да купят необходимата документация до 2 август срещу 41.67 лв. На същия ден изтича и крайният срок за подаване на заявления за участие. Офертите ще бъдат отворени на 3 август. Победителят в конкурса ще трябва да внесе 5% от стойността на договора като гаранция за неговото изпълнение.Министерството на отбраната търси компания за доставка на летателни облекла и обувки. Обществената поръчка е разделена на три части - за доставка на 210 якета, 210 гащеризона, 210 ръкавици и 669 чифта обувки за летци. Участниците в конкурса могат да подават оферти за всички позиции заедно. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 25 ноември. Кандидатите ще трябва да заплатят гаранция за участие в размер на 3800 лв. Победителят ще внесе 5% от стойността на договора като гаранция за неговото изпълнение. Кандидатите трябва да представят списък на основните договори за доставка, изпълнени през последните три години, включително стойности, дати и получатели, придружени с препоръки за добро изпълнение, сертификати, издадени от акредитирани лаборатории за управление на качеството, както и мостра на изделията. Крайният срок за купуване на документи е 13 август. Тогава изтича и крайният срок за подаване на заявленията за участие. Офертите ще бъдат отворени още на следващия ден.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK