"Икономедиа" купува "София Ехо Медия"

Най-голямата българска група за бизнес медии "Икономедиа" купува 60% от "София Eхо медия", съобщиха от компанията. Така към портфолиото на "Икономедиа" ще се прибавят няколко издания за чужденците, които се интересуват от българския пазар. Това са в. The Sofia Echo, списанието за недвижими имоти Property Wise и интернет сайтовете www.sofiaecho.com, www.propertywisebulgaria.com и www.expatinbulgaria.com. До месец Комисията за защита на конкуренцията ще се произнесе по сделката, а цената не се уточнява.


"Работим върху проект за чужденците, които пребивават или посещават България с бизнес цели, от около година. Чужденците, интересуващи се от България, се увеличават и този пазар ще продължи да нараства. Чрез комбинацията между двете издателства ще предложим на рекламодателите още една категория - чужденците, каза Бисер Боев, изпълнителен директор на "Икономедиа".


От компанията планират и други подобни проекти. Това е поредната придобивка на "Икономедиа", след като в края на 2006 г. купи "IDG България", с което стана собственик на Computerworld, списанията PC World, CIO и Nework World.
The Sofia Echo присъства вече десет години на българския пазар. Логична стъпка за нашата компания е да потърсим партньор, с който да продължим да развиваме този пазар, коментира управляващият директор на "София Ехо медия" Кристин Милнър.


От началото на 2005 г. "Икономедиа" стана част от най-голямата медийна компания в областта на финансовата и бизнес информация в Германия "Ферлагсгрупе ханделслбат" (Verlagsgruppe Handelsblatt), която купи 50% от "Икономедиа". "Икономедиа" издава вестниците "Дневник" и "Капитал", лицензните списания "Бизнес спотлайт" и "Форин полиси" (Foreign Policy), както и професионалните списания "Хоремаг", "Ютилитис", "Регал", MD, "Строителство Градът" и месечното списание за недвижими имоти "Индекс Имоти".


От май 2007 г. е издател и на списание "Бакхус" и "Меню". В портфолиото на втората по големина издателска група в България са над 20 интернет сайта, сред които www.capital.bg, www.dnevnik.bg, www.karieri.bg, www.radar.bg, www.zagrada.bg, www.idg.bg.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK