Столичният "Кемпински" завършва ремонта на още пет етажа

Мениджмънтът е обмислял варианта да затвори обекта за три месеца

Столичният хотел от веригата "Кемпински" е един от няколкото петзвездни обекта в столицата, които в момента извършват основен ремонт

© Юлия Лазарова

Столичният хотел от веригата "Кемпински" е един от няколкото петзвездни обекта в столицата, които в момента извършват основен ремонтДо края на ноември ще завърши ремонтът и модернизацията на още пет етажа от столичния хотел на веригата "Кемпински", съобщи генералният мениджър на обекта Щефан Швинд. С тях реновираните етажи стават 12 от общо 18. Въпреки продължаващия от миналата година ремонт хотелът не е спирал да работи и ще продължи да приема гости и занапред, каза още Швинд.


Още през миналата година собствениците на хотела, управляван от "Кемпински", започнаха сериозен ремонт на цялата сграда, като целта е да бъдат подновени обзавеждането, вътрешната инфраструктура, както и да бъдат ремонтирани общите помещения. Ремонтът продължава и сега, след смъртта на собственика Иван Зографски. Швинд съобщи, че мениджмънтът на хотела е обмислял варианта да затвори целия хотел за три месеца, докато трае тежката фаза на ремонта. Впоследствие се отказвахме от този вариант, каза в сряда генералният директор.


След ноември ремонтът на хотела трябва да продължи с обновяване на лоби бара и фоайето на сградата. Също така има вариант някои от все още нереновираните стаи да бъдат разширени, съобщиха от хотела.
Още през миналата година, когато течеше първата фаза на обновяване на сградата, беше съобщено, че общата инвестиция ще достигне 20 млн. евро, които са за сметка на собствениците. Въпрос на планиране и на финансови възможности е как точно ще продължи ремонтът на хотела след ноември, поясни Швинд. Също така няма още яснота каква ще е съдбата на обекта след смъртта на Зографски, казаха в сряда от "Кемпински".


Ремонтът в столичния "Кемпински" съвпадна с периода, когато повечето луксозни хотели в София започнаха да модернизират базата си. Основен поетапен ремонт прави столичният хотел от веригата "Радисън", както и "Шератон София хотел Балкан". И двата хотела в момента изграждат нови конферентни зали, които имат за цел да развият конгресната дейност на обектите. По предварителна информация залата в "Шератон" трябва да се нареди сред най-големите зали в хотелите в столицата. В момента най-много гости на едно място може да събере "Кемпински".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK