Холдинг "Пътища" ще е подизпълнител на Дунав мост 2

Компанията "Видопътстрой", която е част от холдинг "Пътища", ще бъде подизпълнител при изграждането на Дунав мост 2 при Видин - Калафат, съобщиха от дружеството. В момента приключват последните уточнителни разговори с избрания изпълнител - испанската Еф Си Си (FCC). "Видопътстрой" ще се включи в строителството на част от обектите. В момента тя е ангажирана с изграждането на площадките за подготовка на строежа на моста. Очаква се до края на месеца да започне и реалното строителство на съоръжението.


Договорът за изграждането на втория мост над река Дунав в българския участък беше сключен в края на януари с FCC на стойност 99.9 млн. евро. Испанците трябва да построят съоръжението за 38 месеца. За осъществяването на строителния надзор беше избран френско-британският консорциум "Инжеро" - "Хай-пойнт Рендел" (INGEROP-High-Point Rendel). Договорът с тях е за 6.3 млн. евро. Започването на строителството на моста се забави заради отчуждителните процедури. Централната власт дори обвини местната в нерегламентирани продажби на общински имоти.Холдинг "Пътища" пуска в експлоатация няколко ремонтирани от него отсечки в страната. Това са част от пътя Враца - Мездра, осем километра шосе по направлението Видин - Кула - Връшка чука, както и пет километра от път Е79 Монтана - Видин. Компанията пуска и отсечка от новия път Бургас - Созопол - Царево, както и 13 км от Криводол - Девяне.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK