Кантората "Георгиев, Тодоров и ко" ще прави оценка на капитала в "Софийски имоти"

Юридическата кантора "Георгиев, Тодоров и ко" в консорциум с "Норт консултинг" е избрана от Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) да прави правен анализ и оценка на обявената за продажба общинска фирма "Софийски имоти". Това съобщи председателят на надзорния съвет на СОАП Светлин Лисичков. На конкурса в СОАП се явиха още две големи кантори - "Камбуров и партнърс" и "Събев и съдружници" заедно с "Явлена импакт". "Георгиев, Тодоров и ко" е спечелила с предложена най-ниска цена на услугата и най-кратки срокове, уточни Лисичков. Те ще извършат анализа и оценката за 44 работни дни срещу около 30 хил. лв.


Общинското дружество "Софийски имоти" беше създадено преди 10 години и се прочу с поредица скандални сделки. Още в началото на мандата му сегашният общински съвет забрани на фирмата да продава терени. В момента никой в общинския съвет не знае точно колко и на каква стойност са обектите в "Софийски имоти". Оценителят ще трябва да изясни това. Начинът на продажба и цената на дружеството ще бъдат одобрени от следващия общински съвет.Вероятно фирмата ще бъде продадена на части, обяви наскоро изпълнителният директор на СОАП Иван Димитров. Според него дружеството може да бъде разделено на годните за приватизация обекти, имоти, свързани с правни и градоустройствени проблеми, възстановени на собствениците им имоти и апортирани в смесени дружества терени.

Още от Компании

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK