"Нет инфо" купи сайта Vbox7.com

Популярният български сайт за обмен на потребителско видеосъдържание vbox7.com стана 100% собственост на "Нет инфо.БГ", обявиха от дигиталната медийна компания. Сайтът ще продължи да се развива в същата посока, като новият собственик ще се фокусира върху разширяване на партньорските отношения на vbox7.com с големи медийни компании. Ще изчистваме отношенията си с носителите на авторски права, тъй като в сайта има съдържание, което е собственост на телевизии, на разпространители на музика и др., обясниха от компанията.


Сайтът vbox7.com се появи в интернет пространството през август миналата година и бързо се превърна във втория най-посещаем български сайт. В момента има над 600 хил. регистрирани потребители и близо 200 хил. уникални посетители дневно. По данни на tyxo.bg броят на посещенията на месечна база е 9 милиона.


Винаги сме готови да инвестираме в добри бизнес и продуктови идеи и vbox7.com е пример за нашата инвестиционна политика, каза изпълнителният директор на "Нет инфо.БГ" Виктор Пенев.
Сайтът vbox7.com е представител на генерацията от дигитални услуги на уеб 2.0 вълната, където потребителите генерират съдържанието. Сайтът включва разнообразно видеосъдържание, организирано в тагове като "хобита", "семейни", "парти", "спорт", "смешни", "автомобилни", "рекламни" и др. Всеки има възможност да даде видеоотговор, да коментира и гласува за даден клип. Освен класация на 20-те най-гледани клипа за деня всеки ден vbox7.com класира и 100-те най-активни потребители.


"Нет инфо.БГ" е собственик на най-големия български комуникационен портал abv.bg, новинарски и спортни сайтове netinfo.bg и sportni.bg, както и на първия български портален сайт gbg.bg. Неотдавна обяви намеренията си да излезе на Българската фондова борса. Вчера от компанията казаха, че засега листването й се отлага и няма да се случи до края на годината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK