Основният финансов вестник на Италия излиза на борсата

Италианската група Il Sole 24, издател на влиятелния едноименен финансов всекидневник, получи одобрение да излезе на борсата, което се очаква да се случи в началото на следващия месец.


Според анализатори, цитирани от Ройтерс, групата, която досега е дала само оскъдна информация за плановете си за листване, може да бъде оценена от инвеститорите на между 800 милиона и 1 милиард евро.


Италианските медии твърдят, че Il Sole 24 се подготвя да предложи около 30% от капитала си и допълват, че пазарният й дебют най-вероятно ще е на 6 декември.
Групата печата малко под 350 хиляди бройки на ден от най-четения финансов вестник в страната с почти 60-милионно население. Тя е основана през 1965г. при сливането на Il Sole и 24 Ore. Компанията издава още книги, има бързо развиващ се радио бизнес, притежава новинарската агенция Radiocor и организира конференции и курсове.


Партньор на италианците е испанският финансов всекидневник El Economista.


Според италианския в."Република" Il Sole 24 Ore ще предложи 40.3 милиона "специални" акции, т.е. книжа, при които правото на глас е ограничено до 2%, докато в същото време гарантират високи дивиденти.


Групата е изцяло собственост на асоциацията на индустриалния капитал на Италия "Конфиндустрия". След листването тя ще задържи 67.5% от капитала й, допълва "Република". Според вестника първичното предлагане ще е в рамките на 7.1 и 8.5 евро за акция.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK