"Контракс" и "Стемо" си поделят поръчка на НОИ за над 1 млн. лв.

Те ще доставят общо 650 компютъра на осигурителния институт

Двете компании са били избрани сред пет кандидата

© Георги Ангелов

Двете компании са били избрани сред пет кандидатаНационалният осигурителен институт възложи на "Стемо" и "Контракс" да му доставят общо 650 персонални компютъра. Информацията за сключения договор е публикувана в официалния вестник на Европейската комисия Tenders Electronic Daily. Стойността на двата подписани договора възлиза на над 1.047 млн. лв. Доставената техника е за нуждите на централата и на териториалните поделения на НОИ.


Договорът на "Контракс" е за над 982.8 хил. лв., а на "Стемо" - за близо 64.3 хил. лв., като контрактите са били подписани на 14 ноември. Двете компании са били избрани за изпълнители на обществената поръчка, защото са представили икономичекси най-изгодните оферти от общо петте получени, става ясно от публикуваното съобщение. При избора на изпълнители основни фактори са били предлаганата цена, техническите параметри на персоналните компютри и гаранционният срок.


"Контракс" е сред често срещаните победители в бранша в процедурите за обществени поръчки. За миналата година компанията има над 30 договора за доставки и предоставяне на софтуерни решения по обществени поръчки на български възложители на обща стойност над 10 млн. лв. От българските поръчки, спечелени от компанията през 2006 г., най-сериозни са доставките на компютърно офис обзавеждане за Министерството на земеделието и горите за сумата от 1.29 млн. лв. без ДДС и за изграждане на Център за аерокосмическо наблюдение по поръчка на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за 1.32 млн. лв. "Контракс" е спечелил най-много поръчки през 2006 г. от Министерството на външните работи (3 бр.) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (3 бр.). По две поръчки има спечелени от земеделското министерство, Държавен фонд "Земеделие", Министерството на правосъдието, Университета за национално и световно стопанство и данъчната дирекция в Плевен.


"Стемо" е основана през 1991 г. и разполага с търговски офиси, верига от магазини и сервизни центрове в най-големите градове на страната. Наскоро компанията отвори свой магазин в Бургас, който е седмият й филиал след София, Пловдив, Плевен, Габрово, Варна и Русе. В компанията работят над 250 специалисти, които осигуряват решения в областта на проектирането, доставката, внедряването и поддръжката на комплексни информационни системи. Последният софтуерен проект, който компанията спечели, е система за оценка на риска в Националната агенция за приходите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK