Фирма за недвижими имоти е глобена за злоупотреба с търговски тайни

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществени санкции в размер на 12 хил. лв. на "Соурс" ООД за нарушение на закона за защита на конкуренцията. Комисията санкционира още Вили Кормева, Красимир Димитров, Савина Танчева и Радостин Хаджииванов с общо 4 хил. лв.


Производството е образувано по молба на "Фортън интернешънъл" АД, която се занимава с посредничество при сделки за недвижими имоти. Санкционираните лица са бивши служители на фирмата и настоящи съдружници в "Соурс", която оперира на същия пазар.


Антимонополният орган е установил, че ответниците са разпространявали оферти до клиенти на молителя от свое име. Използвали са поверителна информация за недвижими имоти в близост до "София еърпорт център" и документи, които представляват интелектуална собственост на "Фортън интернешънъл" АД. Комисията счита, че подобно поведение противоречи на добросъвестната търговска практика и би могло да увреди интересите на конкурентите.
"Фортън интернешънъл" работи на пазара от над 10 години. Компанията има мрежа от собствени офиси в трите най-големи града в България. Дружеството беше едно от първите, които специализират основно в сферата с бизнес имоти. "Фортън" си партнира с Cushman&Wakefield, с чиято помощ обслужва клиенти в над 50 страни по целия свят.


Според търговския регистър ДАКСИ "Соурс" ООД е регистрирана през 2006 г. Тя специализира в посредническа дейност на сделки с недвижими имоти и основно бизнес площи. Неин управител е Савина Танчева. По 25% от капитала на дружеството си делят Радостин Хаджииванов, Красимир Димитров, Савина Танчева и Вили Кормева.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Анонимен
    *****
    Любопитно

    Сега разбирам, че Фортън Интернешънъл има толкова дълга история... явно съм проспал няколко години от тяхното съществуване...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK