Граничните пунктове ще бъдат с ново оборудване

Оферти могат да се подават до 6 февруари

Срокът за изпълнение е три месеца от подписването на договора

© Надежда Чипевa

Срокът за изпълнение е три месеца от подписването на договораМинистерството на финансите откри конкурс за доставка на оборудване за граничните контролно-пропускателни пунктове на територията на страната. Поръчката е публикувана на сайта на Официалния вестник на Европейския съюз Tenders Electronic Daily. Тя е разделена на седем позиции (виж карето), като за тях може да се кандидатства както заедно, така и поотделно. Поръчката е финансирана по програма ФАР за развитие на граничния контрол. Гаранцията за участие е 30 хил. лв. за първата позиция, 20 хил. лв. за втората, 1400 лв. за третата, 20 хил. лв. за четвъртата, 2500 лв. за петата, 2 хил. лв. за шестата и 4 хил. лв. за седмата. Гаранцията за участие е 5% от стойността на договора. Срокът за изпълнение е три месеца от подписването на договора.


От кандидатите се изисква да докажат икономическата, финансовата и техническата си възможност за изпълнение на поръчката. Участниците трябва да представят годишен баланс за предходните три години, отчет за приходите и разходите за последните три години, както и оборота на доставките за същия период. Кандидатите трябва да представят документ за доказване на общия оборот за последните три години, като той не трябва да е по-нисък от 600 хил. лв. до 5 млн. лв. според позицията, за които се кандидатства.


От кандидатите се изисква да представят списък с основните договори за последните три години, като посочат стойността, сроковете на изпълнение и поръчителите. Участниците трябва да са изпълнили договори, сходни с настоящата поръчка за последните години, като стойността им отново варира от 3.5 млн. лв. до 150 хил. лв. Фирмите също така трябва да представят сертификат за качество ISO 9001:2000. Продуктите трябва да имат маркировка СЕ. От участниците се изисква да представят списък с базите за сервизно обслужване в страната. Кандидатите трябва да гарантират минимум три години гаранционно обслужване на продуктите си. Документите за участие струват 120 лв. и могат да се закупят от сградата на Министерството на финансите. Крайният срок за подаване на офертите е 6 февруари, а на следващия ден ще бъдат отворени.

Поръчката включва доставка на:
- оборудване за електрозахранване
- мрежово и комуникационно оборудване
- климатици
- персонални компютри, принтери, скенери и мултимедийни прожектори
- система за проверка на паспорти и визи
- система за проверка на пръстови отпечатъци
- столове, маси и шкафове

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Ски-професионалиста
    *****
    Неутрално

    Ами кога ще има търг за тоалетните?
    Прдлагам критерия да бъде - фирмите оператори да са поддържали минимум 3 години свинарници и да представят предварително фактури за закупени противогази за персонала

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK