Пазарджик дава на концесия паркинга пред "Хигия"

Общинските съветници на Пазарджик подкрепиха предложението на кмета Тодор Попов на концесия да бъде даден малък паркинг пред медицински комплекс "Хигия" в самия център на града. В момента паркингът се стопанисва от общината.


Съветниците удължиха с пет години срока на концесията и решиха, че ще е за 15-годишен период.
Паркингът е с площ 329 кв.м. и е разчетен за 20 места. Концесионерът сам ще определи размера на таксата, която ще събира. Освен това той ще може да постави за своя сметка два билборда от по 4 кв.м., от които също ще има постъпления от отдаването им под наем.


Концесионерът ще бъде избран чрез конкурс. Негово задължение ще бъде да асфалтира паркинга, да изгради лека ажурна ограда, да монтира бариера, като инвестициите трябва да бъдат минимум 20 хиляди лева. Началната конкурсна цена на концесията е 34200 лв, а еднократното концесионно възнаграждение бе определено на 1500 лв.
Съветниците приеха и критерии за класиране на кандидатите. С най-голяма тежест – 70%, ще е предложената цена на концесията. С тежест 25% от цялостната оценка ще е предложението за инвестиции, а офертата за разкритите работни места, които не може да са по-малко от две, ще е с коефициент 0,5 от общата оценка на офертата.


Отдаването на концесия на паркинга отговаря на искането на ръководството на медицински център "Хигия" да стопанисва имота и най-вероятно то ще участва в конкурса.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK