"Сименс" отчете 40% ръст на продажбите в България през 2008 г.

Германската компания "Сименс" увеличи продажбите си в България с 40% през 2008 г. в сравнение с предходната година, като обемът им достигна около 340 млн. лв., съобщиха от компанията. В резултат на преструктурирането компанията вече има три основни сектора - индустрия, енергетика и медицина, а също и такъв за услуги в областта на информационните технологии. През миналата година тя е доставила 25 електромотриси за БДЖ и е участвала в модернизацията на софийското метро, както и в железопътен обект "Тягова подстанция Алдомировци" и др.


В направление "Индустриални решения и услуги" компанията завърши изпълнението на съвместен проект с производителя на индустриални и медицински газове Air Liquid в областта на енергийната ефективност в Перник и Пирдоп, проект за автоматизация в новата фабрика на Henkel в с. Мировяне, както и реновирането на пристанищен кран в България в "Булярд" във Варна. В публичния сектор също са изпълнени успешно няколко проекта. Преди няколко дни от групата съобщиха, че имат мрачни очаквания за дейността си в световен мащаб през настоящата и следващата финансова година. Поръчките на компанията за първото фискално тримесечие на тази година бележат спад, като най-засегнат е здравният сектор.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK