"Шойли-Оптикс" разшири производствена си база

В завода вече ще се извършва крайният монтаж на прецизни медицински уреди

Назначените 62 работници и специалисти са преминали през тримесечен курс за усвояване и прилагане на нови технологии в Германия

© Георги Кожухаров

Назначените 62 работници и специалисти са преминали през тримесечен курс за усвояване и прилагане на нови технологии в ГерманияГерманско-българското предприятие "Шойли-Оптикс" разшири производствената си база в технологичния парк "Оптикс" в Панагюрище. Инвестицията възлиза на 500 хил. евро. В новооткритата база на площ от 1500 кв. метра ще се извършва крайният монтаж на прецизни медицински уреди и системи за индустриална ендоскопия.


Назначените 62 работници и специалисти са преминали през тримесечен курс за усвояване и прилагане на нови технологии в Германия.


Изпълнителният директор на "Оптикс" АД Иван Чолаков сподели удовлетворението си от факта, че всяка година дружеството успява да разшири или да открие ново производство. Откриването на производствените помещения създава предпоставка за увеличаване на производствените мощности и работната ръка на предприятието с около 140% в сравнение с миналия период, съобщи управителят на българско-германското предприятие Дойчо Раленеков. За изминалата година фирмата е реализирала приходи от 5.8 млн. лв. при планирани 5.5 млн. Планът за тази година е постъпленията да достигнат 6.5 млн., допълни Раленеков.


От 2004 г. съвместното предприятие се специализира в производството на твърди и гъвкави медицински и индустриални ендоскопи, което нарежда България сред първите девет страни - производителки на ендоскопска техника, в света.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK